Lams-kalfsgehaktballetjes met geroosterde bloemkool, venkel, couscous en yoghurt-muntsaus
Lam, Kalf
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks bloemkool
- 2 stuks rode ui
- 200 ml yoghurt
- 400 gram lams-kalfsgehakt
- 240 gram couscous
- 4 el muntblaadjes, gesnipperd
- 1 stuks venkel
In Huis
- olie om te bakken
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl nootmuskaat
- 1 tl zout
- 1 teentje knoflook
- scheutje olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Haal het blad en het stronkje van de bloemkool en snij de bloemkool in plakken van ca. 1,5 cm. Leg de plakken en losse roosjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Snij 3/4 van de ui in dunne ringen leg op de bloemkool. Besprenkel met olie, peper, zout en het komijnpoeder. Schuif gedurende 20-25 minuten in de oven.
- Zet de waterkoker aan voor de couscous.
- Snipper de rest van de ui heel fijn. Meng de ui met wat yoghurt (2 el bij 4p, de rest is voor het sausje), het zout, de nootmuskaat en wat peper door het gehakt. Draai balletjes ter grootte van een pingpongbal, 3 per persoon. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak langzaam bruin en gaar in ca. 10 minuten.
- Doe de couscous met wat zout in een kom en overgiet met kokend water tot 1 cm boven de korrels. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.
- Hak de muntblaadjes fijn. Meng 1/4 met de rest van de yoghurt, peper, zout en pers de knoflook erbij.
- Snij de venkel in blokjes van ca 0,5 cm.
- Roer een goede scheut olijfolie extra vierge bij de couscous. Meng de venkel en rest van de munt erdoor en breng op smaak met peper. Serveer met de bloemkool, gehaktballetjes en yoghurtsaus.