Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Lams-kalfs merguezworstjes met knoflookmayonaise, broccoli en gebakken aardappeltjes

Lam, Kalf

  • Totale tijd minuten
2024 31 SNELLE lams kalfs merguez knoflookmayonaise broccoli aardappels 15337

Ingrediënten

In de box

  • 1000 gram Doré aardappels
  • 2 stuks broccoli
  • 8 stuks Lams-kalfs merguezworstjes
  • 1 stuks citroen
  • 1 bakje knoflookmayonaise

In Huis

  • olie om te bakken
  • boter
icon package

Recept stappen

  1. Was de aardappels, verwijder eventueel lelijke plekjes en snij in stukken van ca. 2 cm. Verwarm olie in een afdekbare koekenpan of wok en bak de aardappels op hoog vuur een paar minuten aan, schep regelmatig om. Dek goed af, zet het vuur lager en laat in ca. 15 minuten beetgaar stomen.
  2. Zet een pan met een laagje water op voor de broccoli.
  3. Snij de broccolistelen in plakjes van ca. 1 cm en maak relatief kleine roosjes. Kook beetgaar in ca. 4 minuten vanaf dat het water kookt. Spoel kort koud af – dan behoudt het een mooie kleur – en laat goed uitlekken in een vergiet.
  4. Verwarm olie in een koekenpan en bak de worstjes bruin en gaar in ca. 6 minuten.
  5. Haal de deksel van de aardappels als ze gaar zijn. Voeg nog een scheut olie toe en bak op hoog vuur tot ze lekker beginnen te bruinen.
  6. Rasp de citroen en voeg met een klontje boter, peper en zout bij de uitgelekte groente. Schud even om.
  7. Serveer de merguezworstjes, groenten en aardappeltjes met knoflookmayonaise naar smaak.