Käsekrainer met stamppot van koolraap en winterpostelein
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram regenboogpeen
- 800 gram Frieslander aardappels
- 200 gram koolraap
- 4 stuks käsekrainer
- 75 gram winterpostelein
In Huis
- olie om te bakken
- scheut melk
- klont boter
- naar smaak mosterd
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de regenboogpeen en snij in de lengte doormidden (of dikkere exemplaren in vieren). Meng met olie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 25 minuten gaar in de oven.
- Schil de aardappels en de koolraap en snij in stukken. Zet op in een laagje water met zout en kook gaar in ca. 15 minuten.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de käsekrainer rondom knapperig en bruin.
- Giet de aardappels en groenten af. Stamp tot puree en maak smeuïg met een scheut melk en een klont boter. Breng op smaak met zout, peper en mosterd. Spoel de winterpostelein af en snij grof. Schep door de puree.
- Serveer de stamppot met de käsekrainer en de regenboogpeen.