Kurkuma-citroenkip met salade van bloemkool, radijs, appel en couscous
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram kippendij
- 2 stuks rode ui
- 1 stuks bloemkool
- 2 el bieslook
- 1 bosje radijs
- 1 krop (ca.) kropsla (naar smaak)
- 10 gram krulpeterselie
- 1 bosje dille
In Huis
- 100 ml yoghurt (voor marinade)
- 1.5 tl kurkuma
- kneepje citroensap
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- 250 gram couscous
- 200 ml yoghurt (voor dressing)
- 6 el olijfolie extra vierge
- 2 el mayonaise
- 2 el water
- 1 stuks Elstar appel
Recept stappen
- Leg de kip in een ovenschaal en meng met de yoghurt, kurkuma, citroensap, olie, knoflook, zout en peper. Snij de ui in parten en meng door de yoghurt-kip. Laat ca. 10 minuten staan. Hoe langer, hoe lekkerder.
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet de waterkoker aan.
- Maak roosjes van de bloemkool en snij de steel in stukken. Meng met olie, zout en peper en verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat of een grote ovenschaal. Schuif alvast in de oven en zet een timer op 25 minuten. De kip zet je er zo naast en heeft ca. 20 minuten nodig om gaar te worden. Schep tussentijds om.
- Doe de couscous in een kom, meng met wat zout. Giet er kokend water bij tot de couscous net onder staat. Dek af en laat ca. 10 minuten staan.
- Maak de dressing in een grote saladekom. Meng de yoghurt, olijfolie extra vierge, mayonaise en water. Knip of hak de bieslook fijn en voeg toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Snij de radijsjes in plakjes. Was of schil de appel, verwijder het klokhuis van de appel en snij in blokjes. Voeg bij de dressing.
- Haal de blaadjes van de kropsla en was m.b.v. een slacentrifuge. Hou apart.
- Hak de krulpeterselie en dille (incl. dunne steeltjes). Meng door de couscous. Breng op smaak met een scheut olijfolie extra vierge, zout en peper.
- Schep de geroosterde bloemkool door de dressing met appel en radijs. Meng op het allerlaatst de sla erdoor. Serveer met de kurkuma-citroenkip en kruidencouscous.