Kuku Sabzi (kruidige Perzische omelet) met gekookte Opperdoezer en zomerse snijbonen
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 g Opperdoezer aardappels
- 800 g Snijbonen
- 8 g Peterselie
- 16 g Koriander
- 16 g Dille
- 2 stuk(s) Lente-ui
- 8 stuk(s) Eieren
- 1 tl Bakpoeder
- 2 g Kurkumapoeder
- 2 tl Citroenrasp
In Huis
- 6 el Melk
- 30 g Boter
- 2 klontje(s) Boter
Recept stappen
- NB. Bakpoeder en kurkuma zit samen in een bakje.
- 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
- 2. Was de aardappels grondig, halveer ze, zet op in een laagje gezouten water en kook gaar in ca. 15 minuten vanaf het moment dat het water weer kookt. Zet ook een pannetje gezouten water op voor de snijbonen.
- 3. Hak de kruiden en de lente-ui fijn. Klop de eieren los met de melk, het bakpoeder, de kurkuma en flink wat zout en peper. Roer de kruiden en lente-ui erdoor.
- 4. Laat in een koekenpan (die in de oven kan) de boter flink bruin worden (maar net niet aanbranden). Bak de omelet even aan en schuif dan in de oven. Laat ca. 10 minuten gaar worden. De omelet moet goudbruin en licht gerezen maar nog wel sappig van binnen zijn.
- 5. Verwijder het steeltje van de snijboon en snij in 4 delen. Doe in de pan als het water kookt en kook in ca. 6 minuten gaar. Rasp de citroen. Giet de snijbonen af en roer er een klontje boter, de citroenrasp en het zout doorheen.
- 6. Snij de omelet in kwarten en serveer met de snijbonen en Opperdoezers. Een klontje boter bij de Opperdoezers is natuurlijk ook heel lekker!
- <br>Let op: je hebt 2x citroen nodig deze week.