Krulandijvie-witte bataatstamppot met kiprookworst en garam masala uien
Kip, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram witte bataat
- 1000 gram Doré aardapplen
- 4 stuks kiprookworst
- 2 stuks rode ui
- 2 stengels bleekselderij
- 1 el Garam masala specerijen
- 200 gram krulandijvie
In Huis
- boter en olie om in te bakken
- 1 teen knoflook
- scheut melk
- 2 el mosterd
Recept stappen
- Schil en snij de witte bataat en aardappelen in gelijke stukken. Zet op in een laagje gezouten water en kook in ca. 15 minuten gaar.
- Verwarm de rookworst in de verpakking in een pannetje met water in ca. 20 minuten. Zorg dat het water niet gaat koken.
- Snij de rode ui in dunne halve ringen. Verwarm een flinke klont boter en wat olie in een kleine koekenpan. Fruit de ui zachtjes. Voeg zout en peper toe. Laat een beetje karamelliseren en zacht worden. Snij de bleekselderij in dunne plakjes, bak mee met de ui. Hak de knoflook fijn en voeg toe, samen met de garam masala, bak zachtjes verder.
- Giet de aardappels en bataat af (bewaar wat kookvocht). Stamp met een flinke scheut melk en een klont boter tot een vrij natte puree, zodat het makkelijker is de andijvie erdoor te laten slinken. Breng op smaak met de mosterd, peper, zout.
- Roer de andijvie door de puree op zacht vuur. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïg te maken.
- Serveer de andijviestamppot met de garam masala uien en kiprookworst. Serveer naar smaak nog wat mosterd bij de worst.
- Goed om te weten: In het bakje specerijen zit het Garam Masala mengsel van Pit & Pit (voor 4p 1 el).