Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Krulandijvie-witte bataatstamppot met geroosterde noten, ricotta oesterzwam en garam masala uien

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Krulandijvie-witte bataatstamppot met geroosterde noten, ricotta oesterzwam en garam masala uien | Recepten uit onze maaltijdboxen

Ingrediënten

In de box

  • 600 gram witte bataat
  • 1000 gram Doré aardappelen
  • 2 stuks rode ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 200 gram oesterzwammen
  • 200 gram krulandijvie

In Huis

  • boter en olie om in te bakken
  • 1 teen knoflook
  • 1 el garam masala specerijn
  • 1 stuks citroenrasp
  • 150 gram ricotta
  • olijfolie extra vierge
  • 200 gram ongezouten gemengde noten
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil en snij de witte bataat en aardappelen in gelijke stukken. Zet op in een laagje gezouten water en kook in ca. 15 minuten gaar.
  3. Snij de rode ui in dunne halve ringen. Verwarm een flinke klont boter en wat olie in een kleine koekenpan. Fruit de ui zachtjes. Voeg zout en peper toe. Laat een beetje karamelliseren en zacht worden. Snij de bleekselderij in dunne plakjes, bak mee met de ui. Hak de knoflook fijn en voeg toe, samen met de garam masala, bak zachtjes verder.
  4. Scheur de oesterzwammen in stukken. Meng met olie, zout en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 20 minuten in de oven.
  5. Snij de krulandijvie in reepjes. Was met behulp van een slacentrifuge. Rasp de schil van de citroen en meng door de ricotta. Breng op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie extra vierge.
  6. Leg de noten de laatste 5 minuten naast de oesterzwammen. Bak in de oven tot ze wat beginnen te kleuren. Breng op smaak met zout indien gewenst en laat afkoelen, dan worden ze weer knapperig.
  7. Giet de aardappels en bataat af (bewaar wat kookvocht). Stamp met de ricotta en eventueel wat kookvocht tot een puree. Het mag wat nattig zijn, zodat het makkelijker is de andijvie erdoorheen te laten slinken. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Roer de andijvie door de puree op zacht vuur. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïg te maken.
  9. Serveer de stamppot met de garam masala uien, oesterzwammen en bestrooi met de noten.