Kruidige zuurkoolschotel met yacon en wilde rookworst van hert en zwijn
Varken
- Waarvan Oventijd minuten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram Beemster Valery aardappel
- 300 ml soja cuisine
- 4 stuks wild rookworst
- 1.5 bak zuurkool (vatverse)
- 300 gram yaconwortel (zwarte schil)
In Huis
- 2 tl suiker
- 3 el mosterd
- 2 tl paprikapoeder
- 3 tl kerriepoeder
- 40 gram boter
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan met een laagje gezouten water op voor de aardappels.
- Schrob de aardappels schoon. Verwijder eventueel lelijke plekjes en snij in dunne plakjes van 0.5 cm.
- Kook de aardappels vanaf het moment dat het water kookt ca. 5 minuten voor. Giet af. Meng intussen de soja cuisine, suiker, mosterd, paprikapoeder, kerriepoeder en peper en zout.
- Verwarm de rookworst in de verpakking in een pannetje met water in ca. 20 minuten. Zorg dat het water niet gaat koken.
- Spoel de zuurkool af in een vergiet en druk het vocht er uit (als je juist erg van zuur houdt, spoel dan minder of niet af, want vatverse zuurkool is al minder zuur van zichzelf). Schil de yacon en snij in kleine blokjes van max. 1 cm. Voeg bij de zuurkool.
- Leg de aardappelplakjes in een ingevette ovenschaal en spreid uit.
- Verdeel 1/3e van het soja cuisine mengsel over de aardappels. Meng de rest van het mengsel goed door de zuurkool en yacon. Leg de zuurkool op de aardappels.
- Verdeel de boter in kleine klontjes over de zuurkool. Schuif de ovenschotel voor ca. 10-15 minuten in de oven. Serveer de zuurkoolschotel met de rookworsten.