Kruidige zuurkoolschotel met Nicola aardappels en vegetarische bratwursten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 g Aardappelen
- 200 ml Room
- 2 bak Zuurkool
- 2 stuk(s) Appel
- 4 stuk(s) Vegetarische bratwurst
In Huis
- 2 tl Suiker
- 2 el Mosterd
- 2 tl Paprikapoeder
- 3 tl Kerriepoeder
- naar smaak Peper en zout
- 20 g Boter
Recept stappen
- 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan op met water en wat zout.
- 2. Schrob de aardappels schoon. Verwijder eventueel lelijke plekjes en snij dan met schil in dunne plakjes van 0.5 cm. Of gebruik een mandoline.
- 3. Kook de aardappels ca. 2-3 minuten net niet gaar.
- 4. Maak een mengsel van de room, suiker, mosterd, paprikapoeder, kerriepoeder en peper en zout.
- 5. Spoel de zuurkool af in een vergiet en druk het vocht eruit. Vet een ovenschaal in. Leg onderin dakpansgewijs de plakjes voorgekookte aardappel. Giet 1/3 de van het room-mengsel uit over de aardappels. Meng de rest van het mengsel goed door de zuurkool. Leg de zuurkool op de aardappels.
- 6. Snij de appel in vieren, verwijder de klokhuizen en snij in dunne plakjes. Leg dakpansgewijs op de zuurkool. Verdeel de boter in kleine klontjes over de stukjes appel.
- 7. Schuif het geheel voor ca. 25-30 minuten in de oven totdat de appels beginnen te bruinen. Als het te hard gaat met de appeltjes dek je de schaal op het laatst even af met folie.
- 8. Verwarm de vegetarische bratwursten in een grillpan met een klein beetje olie. Serveer deze met de kruidige zuurkoolschotel.