Kruidige zuurkoolschotel met Nicola aardappels, appel en verse knakworsten
- Waarvan Oventijd minuten
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Nicola aardappelen
- 200 ml crème fraîche
- 1 bak zuurkool
- 2 stuks Elstar appels
- 4 stuks verse knakworsten
In Huis
- 2 tl suiker
- 2 el mosterd
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl kerriepoeder
- 20 gram boter
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan water op met zout.
- Schrob de aardappels schoon. Verwijder eventueel lelijke plekjes en snij met schil in dunne plakjes van 0.5 cm. Gebruik eventueel een mandoline.
- Kook de aardappelen 2-3 min voor. Giet af.
- Meng de crème fraîche met de suiker, mosterd, paprikapoeder, kerriepoeder, peper en zout. Voeg 2 tl (bij 4p) water toe zodat het straks beter mengt.
- Doe de zuurkool in een vergiet en druk het vocht eruit – hou je niet zo van zuur, dan kan je de zuurkool ook nog afspoelen. Meng het crème fraîchemengsel erdoor.
- Vet een ovenschaal in. Leg de plakjes aardappel dakpansgewijs onderin de schaal. Leg de zuurkool erop.
- Snij de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snij in dunne plakjes. Leg dakpansgewijs op de zuurkool. Verdeel de boter in kleine klontjes over de stukjes appel.
- Schuif de ovenschaal voor 25-30 min in de oven totdat de appels beginnen te bruinen. Als het te hard gaat met de appeltjes kun je de schaal op het laatst afdekken met folie.
- Verwarm de knakworstjes in wat olie in een grill- of koekenpan. Serveer de kruidige zuurkoolschotel met de knakworsten.