Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kruidige zuurkoolschotel met appel en rookworst

Varken

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 800 gram Doré aardappels
  • 4 stuks rookworst
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 bak zuurkool
  • 2 stuks Elstar appels

In Huis

  • 2 tl suiker
  • 2 el mosterd
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl kerriepoeder
  • 20 gram boter
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de aardappels en zet net onder water. Voeg zout toe, dek goed af en breng aan de kook. Kook gaar in ca. 20 minuten.
  3. Doe de rookworst in de verpakking in een pannetje met water. Warm zachtjes ca. 20 minuten op (zonder aan de kook te laten komen).
  4. Meng de crème fraîche met de suiker, mosterd, paprikapoeder, kerriepoeder, peper en zout. Voeg 2 tl (bij 4p) water toe zodat het straks beter mengt.
  5. Doe de zuurkool in een vergiet en druk het vocht eruit – hou je niet zo van zuur, dan kan je de zuurkool ook nog afspoelen. Meng het crème fraîchemengsel erdoor.
  6. Giet de aardappels af en stamp tot puree. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïg te maken.
  7. Vet een ovenschaal in. Leg de aardappelpuree onderin de schaal. Leg de zuurkool erop.
  8. Snij de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snij in dunne plakjes. Leg dakpansgewijs op de zuurkool. Verdeel de boter in kleine klontjes over de stukjes appel.
  9. Schuif de ovenschaal voor 25-30 min in de oven totdat de appels beginnen te bruinen. Als het te hard gaat met de appeltjes kun je de schaal op het laatst afdekken met folie.
  10. Serveer de kruidige zuurkoolschotel met de rookworsten.