Kruidige zuurkoolschotel met appel en rookworst
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Doré aardappels
- 4 stuks rookworst
- 200 ml crème fraîche
- 1 bak zuurkool
- 2 stuks Elstar appels
In Huis
- 2 tl suiker
- 2 el mosterd
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl kerriepoeder
- 20 gram boter
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de aardappels en zet net onder water. Voeg zout toe, dek goed af en breng aan de kook. Kook gaar in ca. 20 minuten.
- Doe de rookworst in de verpakking in een pannetje met water. Warm zachtjes ca. 20 minuten op (zonder aan de kook te laten komen).
- Meng de crème fraîche met de suiker, mosterd, paprikapoeder, kerriepoeder, peper en zout. Voeg 2 tl (bij 4p) water toe zodat het straks beter mengt.
- Doe de zuurkool in een vergiet en druk het vocht eruit – hou je niet zo van zuur, dan kan je de zuurkool ook nog afspoelen. Meng het crème fraîchemengsel erdoor.
- Giet de aardappels af en stamp tot puree. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïg te maken.
- Vet een ovenschaal in. Leg de aardappelpuree onderin de schaal. Leg de zuurkool erop.
- Snij de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snij in dunne plakjes. Leg dakpansgewijs op de zuurkool. Verdeel de boter in kleine klontjes over de stukjes appel.
- Schuif de ovenschaal voor 25-30 min in de oven totdat de appels beginnen te bruinen. Als het te hard gaat met de appeltjes kun je de schaal op het laatst afdekken met folie.
- Serveer de kruidige zuurkoolschotel met de rookworsten.