Kruidige tabouleh met Merguez van Wild van Wild, yacon, koolrabi, wortel en bleekselderij
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 200 gram wortel
- 3 stengel bleekselderij
- 200 gram yacon
- 200 gram bulgur
- 4 stuks merguez van Wild van Wild (NB)
- 1 stuks citroen
- 1 bakje za'atar specerijen
- 0.5 bosje peterselie
- 1 bosje koriander
- 300 gram koolrabi
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teentjes knoflook
- 400 ml water
- 6 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Zet de waterkoker aan voor de bulgur.
- Snipper de ui. Fruit in wat olie in een kookpan. Schil de wortel. Snij de helft in dunne halve maantjes en voeg toe, samen met een snuf zout en peper. Hou de andere helft even apart. Snij de bleekselderij in dunne halve maantjes en hak de knoflook fijn. Voeg toe en bak rustig verder.
- Schil de yacon en snij in kleine blokjes van max. 0.5 cm. Voeg samen met de bulgur en de aangegeven hoeveelheid kokend water toe aan het groentemengsel in de pan. Breng aan de kook en laat ca. 10 minuten op laag vuur koken met het deksel op de pan.
- Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de merguez worstjes zachtjes rondom bruin in ca. 10 minuten. De worstjes zijn al gegaard en hoeven dus slechts even opgewarmd te worden!
- Rasp de citroen en pers het sap. Maak in een grote saladekom een dressing van de citroenrasp, citroensap (ca. 1 el voor 2p), za’atar specerijen en de olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout.
- Schil de koolrabi (met name de onderkant, die is erg taai) en snij in kleine blokjes van max 1 cm. Rasp de overgebleven wortel grof. Meng beide door de dressing.
- Voeg de bulgur bij de koolrabi. Hak de peterselie en de koriander (incl. dunne steeltjes) fijn en voeg toe. Breng het geheel eventueel op smaak met een kneepje citroensap.
- Serveer de tabouleh met de merguez worstjes.
- Goed om te weten: De za’atar specerijen zijn van Pit & Pit. Het mengsel bevat: sesam, sumak, tijm, zout. ALLERGEEN: sesam. Tip: Maak van de overgebleven yacon een ontbijt (of toetje) met Griekse yoghurt, walnoten en honing. NB: De merguez is van wild zwijn en ree. Let op! Ondanks zorgvuldige controles kan het soms gebeuren dat er een stukje bot, hagel of kogel in het vlees achterblijft. Let daar dus op tijdens ’t eten.