Kruidige rijst met gerookte tofu en cashewnoten
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram zilvervliesrijst
- 1 stuks sjalot
- 1 bakje specerijen
- 3 stengels bleekselderij
- 1 stuks prei
- 400 gram Chinese kool
- 1 stuks paksoi
- 0.5 bosje koriander
- 2 stuks bosui
- 400 gram gerookte tofu
- 80 gram cashewnoten
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- klont vegan boter
- naar smaak sojasaus (optioneel)
- naar smaak sambal (optioneel)
- kneepje citroensap (mag uit een flesje)
Recept stappen
- Breng de rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken, liefst m.b.v. een vlamverdeler.
- Verwarm olie in een wok. Snipper de sjalot en fruit zachtjes. Hak de knoflook fijn en bak mee. Voeg de specerijen toe. Snij de bleekselderij in halve maantjes, voeg toe. Kerf de prei in de lengte in, spoel het zand ertussenuit en snij in dunne ringen, voeg toe.
- Snij de Chinese kool in dunne reepjes. Voeg toe. Snij de steel van de paksoi in stukjes en het blad in reepjes. Bak de kool samen met de steel van de paksoi rustig verder tot het wit van de kool beetgaar is (ca. 5 minuten). Bak het paksoiblad op het laatst even mee, tot het blad is geslonken.
- Hak de koriander fijn en snij de bosui in dunne ringen. Zet weg.
- Snij de gerookte tofu in blokjes van 1 cm. Verwarm olie in een koekenpan en bak de gerookte tofu warm en bruin in ca. 5 minuten. Voeg als je dat lekker vindt op het laatst een lepeltje sojasaus en sambal toe, met een lepeltje water, zodat het makkelijk omschept.
- Giet de rijst af en voeg toe aan de groenten. Breng op smaak met peper en zout, citroensap en een klont vegan boter.
- Voeg de helft van de bosui bij de rijst. Hak de cashewnoten grof.
- Serveer de rijst met de gerookte tofu, cashewnoten, koriander en de bosui.
- Goed om te weten: In het specerijenbakje (bij 4p zit): 3tl kerriepoeder en 1/8e tl chilivlokjes. In het 2p bakje zit de helft.