Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kruidige rijst met ei, kikkererwten, prei en cashewnoten

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Kruidige rijst met ei, kikkererwten, prei en cashewnoten | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 4 stuks eieren
  • 1 stuks sjalot
  • 1 bakje specerijen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 stuks prei
  • 400 gram Chinese kool
  • 1 stuks paksoi
  • 1 blik kikkererwten
  • 0.5 bosje koriander
  • 2 stuks bosui
  • 80 gram cashewnoten

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • kneepje citroensap (mag uit een flesje)
  • klont boter
icon package

Recept stappen

  1. Breng de rijst met een dubbele hoeveelheid water en wat zout aan de kook en laat in ca. 25 minuten afgedekt (zachtjes!) gaar en droog koken, liefst m.b.v. een vlamverdeler.
  2. Zet een pannetje water op voor de eitjes.
  3. Verwarm olie in een wok. Snipper de sjalot en fruit zachtjes. Hak de knoflook fijn en bak mee. Voeg de specerijen toe. Snij de bleekselderij in halve maantjes, voeg toe. Kerf de prei in de lengte in, spoel het zand ertussenuit en snij in dunne ringen, voeg toe.
  4. Snij de Chinese kool in dunne reepjes. Voeg toe. Snij de steel van de paksoi in stukjes en het blad in reepjes. Bak de kool samen met de steel van de paksoi rustig verder tot het wit van de kool beetgaar is (ca. 5 minuten). Giet de kikkererwten af en voeg toe. Bak het paksoiblad op het laatst even mee, tot het blad is geslonken.
  5. Kook de eitjes in ca. 6 minuten half zacht. Pel en halveer.
  6. Hak de koriander fijn en snij de bosui in dunne ringen. Zet weg.
  7. Giet indien nodig de rijst af en voeg toe aan de groenten. Breng op smaak met peper en zout, citroensap en een klont boter.
  8. Roer de helft van de bosui door de rijst. Hak de cashewnoten grof.
  9. Serveer de rijst met een ei, de cashewnoten, koriander en de andere helft van de bosui.
  10. Goed om te weten: In het specerijenbakje (bij 4p zit): 3tl kerriepoeder en 1/8e tl chilivlokjes. In het 2p bakje zit de helft.