Kruidige kipstukjes met bloemkoolcouscous en geroosterde aubergine
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 g Bloemkool
- 4 stuk(s) Aubergine
- 3 el (gehakt) Krulpeterselie
- 3 el (gehakt) Munt
- 150 g Yoghurt
- 400 g Kippendijenvlees
- 1 bakje(s) Ras el hanout
In Huis
- Olijfolie (besprenkelen)
- 1 tl Gedroogde tijm
- 1 teentje(s) Knoflook
- 3 el Bloem
- 3 el Olijfolie (extra vierge)
- 2 el Citroensap
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- NB. In het bakje Ras el Hanout-specerijen zit: 1/2 tl komijn, 1/2 tl koriander, 1/2 tl gember, 1/2 tl kurkuma, 1/4 tl kaneel, 1/4 tl chilipoeder.
- 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
- 2. Haal de roosjes van de bloemkool en snij de stelen in plakjes van een halve centimeter.
- 3. Was de aubergines, halveer ze in de lengte en snij kruiselings in (in de platte kant) met een scherp mes tot onderin, zonder door het schilletje heen te gaan. Leg de aubergine en bloemkoolsteeltjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met voldoende olie, de tijm en peper en zout. Rooster ca. 35 minuten in de oven.
- 4. Maal de roosjes met behulp van een keukenmachine, het bakje van de staafmixer of de rasp tot een soort couscous. Bak de bloemkoolcouscous ca 5 minuten in een droge pan op hoog vuur. Doe in een kom.
- 5. Hak de blaadjes van de verse kruiden fijn. Pers een teentje knoflook. Doe ongeveer 1/3 van de verse kruiden en de knoflook in een bakje met de yoghurt en maak op smaak met peper en zout. Voeg de rest van de kruiden, peper, zout, olijfolie extra vierge en citroensap (mag uit een flesje) toe aan de bloemkoolcouscous.
- 6. Dep de kip droog. Doe de helft van de specerijen in een mengkom met een flinke snuf zout. Doe de kip erbij en schud goed om. Meng op een bord de bloem met de andere helft van de specerijen en zout en rol de kip erdoor zodat alle stukjes bedekt zijn. Verhit olie in een pan en bak de kip op middelhoog vuur bruin en gaar in ca 10 min.
- 7. Serveer de kip met de aubergine, de bloemkoolcouscous en het yoghurt sausje.