Kruidige kippendij met bloemkool, couscous en yoghurtsausje
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks bloemkool
- 1 stuks rode ui
- 200 ml yoghurt
- kneepje citroen
- 240 gram couscous
- 400 gram kippendijenvlees ras el hanout gekruid
- 30 gram peterselie
- 1 stuks courgette
In Huis
- olijfolie om te bakken
- 2 tl komijnpoeder
- 1 klein teentje knoflook (geperst)
- scheut olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet de waterkoker aan.
- Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en de steel in stukjes. Snij de ui in parten. Meng met olijfolie, komijnpoeder, peper en zout. Bak ca. 20-25 minuten in de oven. Hussel halverwege.
- Pers de knoflook door de yoghurt en breng op smaak met een kneepje citroensap, peper en zout. Zet in een kommetje op tafel.
- Doe de couscous met zout in een kom en overgiet met kokend water tot 1 cm boven de korrels. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.
- Verwarm olie in een koekenpan. Bak de kippendijen (het is al gezouten) in wat olie in 6-8 minuten gaar.
- Hak de peterselie fijn. Halveer de cherrytomaatjes. Voeg met een goede scheut olijfolie extra vierge bij de gare couscous.
- Haal de kip uit de pan. Snij de courgette in blokjes van max 1 cm. Bak een paar minuten op middelhoog vuur in het vet van de kip. Breng op smaak met peper en zout en meng door de couscous.
- Serveer de kippendij met de couscous, geroosterde bloemkool, ui en het yoghurtsausje.
- Goed te weten: het vlees is gekruid met ras el hanout en zout.