Kruidige kippenbout met platbrood en zaatar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Rode ui
- 4 stuk(s) Kippenbout
- 2 el Za'atar kruiden
- 1 zakje(s) Gemengde sla
In Huis
- 2 teen Knoflook
- 1 stuk(s) Citroen
- 1 tl Piment
- 1 tl Kaneel
- 200 ml Kippenbouillon
- 4 el Olijfolie (extra vierge)
- 25 g Pijnboompitten
- 2 el Bladpeterselie
- 1 stuk(s) Platbrood (zoals lavash of roti)
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Snij de ui in halve ringen, hak de knoflook fijn en snij de citroen in dunne plakken.
- 2. Vermeng de kip met de uien, knoflook, piment, kaneel, citroen, de (koude) bouillon, peper en een flinke scheut olijfolie. Laat de kip een paar uur afgedekt marineren in de koelkast.
- 3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de kip met de marinade in een braadslee. Bak in ongeveer 35 minuten bruin en gaar.
- 4. Rooster in de tussentijd de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Strooi over de kip.
- 5. Hak de peterselie grof en strooi ook over de kip.
- 6. Meng de zaatar met een paar el olijfolie
- 7. Was de sla en maak een dressing naar keuze.
- 8. Serveer de kip met de salade en het platbrood met de zaatar-olie.
- <br>Tip: een beetje yoghurt gemengd met knoflook en koriander of munt als saus bij de kip is ook lekker