Kruidige gort met waterkerspesto en geroosterde groenten
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram koolrabi
- 2 stuks ui
- 1 stuks rode peper
- 2 el tomatenpuree
- 300 gram parelgort
- 200 gram broccoli
- 1 stuks courgette
- 250 gram cherrytomaatjes
- 80 gram cashewnoten
- 100 gram waterkers
In Huis
- 4 tenen knoflook
- olie om te bakken
- 1 liter water
- 2 blokje groentebouillon
- 80 ml (milde) olie
- kneep citroensap (uit een flesje)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Schil de koolrabi grondig en snij in dunne parten. Snij de helft(!) van de ui in parten. Pers de helft(!) van de knoflook erboven. Meng met wat olie, peper en zout. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven. Zet de kookwekker op 20 minuten.
- Bereid de bouillon voor m.b.v. de waterkoker of Quooker.
- Snij de rest van de ui in dunne ringen. Verwarm een flinke scheut olie in een wok of braadpan en fruit zachtjes. Hak de rode peper (pitjes verwijderd) en rest van de knoflook fijn. Voeg met de tomatenpuree bij de ui en bak een paar minuten zachtjes mee.
- Voeg de parelgort bij de ui, hussel om. Voeg 2/3de van de bouillon toe en laat afgedekt ca. 20 minuten zachtjes pruttelen totdat de parelgort gaar is; het blijft een goeie bite houden! Laat niet helemaal droog koken, het mag lekker smeuïg blijven; gebruik zo nodig wat van de achtergehouden bouillon.
- Snij de broccoli in kleine roosjes en de courgette in halve maantjes van 1 cm dik. Meng de broccoli, courgette en tomaatjes met olie. Leg, als de kookwekker gaat, bij de koolrabi. Hussel de koolrabi nog even om en zet de kookwekker op 15 minuten.
- Rooster de cashewnoten zachtjes in een droog koekenpannetje (zie tip). Leg op een bordje en laat afkoelen, zo worden ze knapperig.
- Maak de waterkerspesto. Pureer de geroosterde cashewnoten, waterkers en (milde) olie. Breng op smaak met een flinke kneep citroensap, peper en zout.
- Serveer de parelgort met de ovengroenten en een royale schep pesto.
- Misschien heb je dit al gedaan bij het wokgerecht.