Kruidige couscous met Oosterse kippendij en veel groenten
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 250 gram couscous
- 400 gram Oosterse kippendij
- 2 stuks aubergine
- 1 stuks ui
- 0.5 stuks courgette
- 15 gram dille
- 15 gram peterselie
- 15 gram muntblaadjes
- 1 stuks paprika
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- scheut olijfolie extra vierge
- kneep citroensap (uit een flesje)
Recept stappen
- Zet de waterkoker aan. Doe de couscous met wat zout in een kom en overgiet met kokend water tot de korrels ca. 1 cm onder staan. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.
- Verwarm olie in een grote (afdekbare) koekenpan en bak de kip in ca. 8 minuten gaar.
- Snij de aubergine in blokjes van ca. 1 cm. Bak op hoog vuur goed aan.
- Snij de ui in halve ringen en hak de knoflook. Bak mee met de aubergine tot ze bruinen.
- Snij de courgette in halve maantjes en bak mee met de aubergine tot ze beetgaar zijn.
- Hak de verse kruiden fijn. Snij de paprika in kleine blokjes.
- Meng 1/3e van de kruiden, de paprika blokjes en een flinke scheut olijfolie extra vierge door de couscous. Breng op smaak met een kneepje citroensap, zout en peper.
- Serveer de kruidige couscous samen met de gebakken groenten en kip en de rest van de kruiden als topping.
- Goed om te weten: De kip is gekruid met 2 tl komijnzaad, 2 tl korianderzaad, 2 tl gemberpoeder en 1 tl kaneel.
- besprenkel de couscous met het bakvet van de kip.