Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kruidige couscous met Oosterse kippendij en veel groenten

Kip

  • Totale tijd minuten
Kruidige couscous met Oosterse kippendij en veel groenten | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 250 gram couscous
  • 400 gram Oosterse kippendij
  • 2 stuks aubergine
  • 1 stuks ui
  • 0.5 stuks courgette
  • 15 gram dille
  • 15 gram peterselie
  • 15 gram muntblaadjes
  • 1 stuks paprika

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • scheut olijfolie extra vierge
  • kneep citroensap (uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan. Doe de couscous met wat zout in een kom en overgiet met kokend water tot de korrels ca. 1 cm onder staan. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.
  2. Verwarm olie in een grote (afdekbare) koekenpan en bak de kip in ca. 8 minuten gaar.
  3. Snij de aubergine in blokjes van ca. 1 cm. Bak op hoog vuur goed aan.
  4. Snij de ui in halve ringen en hak de knoflook. Bak mee met de aubergine tot ze bruinen.
  5. Snij de courgette in halve maantjes en bak mee met de aubergine tot ze beetgaar zijn.
  6. Hak de verse kruiden fijn. Snij de paprika in kleine blokjes.
  7. Meng 1/3e van de kruiden, de paprika blokjes en een flinke scheut olijfolie extra vierge door de couscous. Breng op smaak met een kneepje citroensap, zout en peper.
  8. Serveer de kruidige couscous samen met de gebakken groenten en kip en de rest van de kruiden als topping.
  9. Goed om te weten: De kip is gekruid met 2 tl komijnzaad, 2 tl korianderzaad, 2 tl gemberpoeder en 1 tl kaneel.
  10. besprenkel de couscous met het bakvet van de kip.