Kruidige bietensoep
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram rode bieten
- 1 stuks Pain au levain bruin
- 4 schepje yoghurt
In Huis
- olie om te bakken
- 1 stuks ui
- 2 teen knoflook
- 800 ml water
- 2 blokje groentebouillon (let op!)
- 1 stuks steranijs
- kneep citroensap uit een flesje
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de waterkoker aan.
- Snipper de ui en fruit zachtjes in een soeppan met dikke bodem in wat olie.
- Schil de bieten en snij in dobbelsteentjes. Hak de knoflook fijn. Voeg bij de ui samen met de aangegeven hoeveelheid water, bouillonblokje(s) (let op!) en steranijs. Kook afgedekt in 25-30 minuten gaar.
- Besprenkel het brood met wat water en bak ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verwijder de steranijs (!) en pureer de soep glad. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is naar je smaak. Breng op smaak met peper en een flinke kneep citroensap als tegenhanger voor het zoet. Garneer met een schepje yoghurt. Serveer met het brood.
- Let op: kijk op de verpakking hoeveel water je nodig hebt per bouillon blokje.