Kruidenomelet met snijbiet en gebakken aardappels
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 kilo Aardappelen
- 2 bos(sen) Bright light snijbieten
- 8 stuk(s) Eieren
- 30 g Verse kruiden
- 1 bakje(s) Creme fraiche
In Huis
- 6 el Melk
- 2 tl Paprikapoeder
- 1 teen Geperste knoflook
- naar smaak Peper en zout
- om te bakken Olie
Recept stappen
- Verwarm de oven op 170 graden °C.
- Zet een pan met een laagje water en wat zout op. Schil de aardappels en snij in kleine blokjes van 1.5 cm. Doe bij het water en laat vanaf dat het water kookt circa 3 minuten voorkoken. Giet af en zet een nieuw laagje water op voor de snijbieten straks.
- Bestrooi de aardappels met de paprikapoeder. Bak in een wok of koekenpan de aardappel stukjes bruin en gaar op middelhoog vuur. Hussel af en toe om terwijl je met de rest verder gaat.
- Snij de stelen van de snijbiet in smalle stukjes en het blad in dunne repen. Was met behulp van een slacentrifuge of vergiet.
- Neem van elk van de drie verse kruiden ongeveer 10 gram (dragon, peterselie, dille: je hebt elders deze week ook nog dille nodig) en hak fijn. Meng met een garde de eieren met de melk en zout en peper. Roer de verse kruiden erdoor.
- Voeg als het water kookt de snijbiet toe en breng weer aan de kook. Kook nog ca. 5 minuten. Giet af, voeg een geperste teen knoflook toe en schud met twee handen de pan een paar keer goed om. Dek af en hou warm.
- Bak in een grote koekenpan in een beetje olie één mooie grote dunne omelet per persoon (ongeveer een soeplepel per persoon).
- Besmeer elke omelet op 1 helft rijkelijk met crème fraîche. Beleg de crème fraîche met de snijbiet en aardappel en bestrooi met een beetje peper en zout.
- Vouw de omeletten dicht en leg ze in grote een ingevette ovenschaal (of gebruik bakpapier). Schuif nog even een paar minuutjes in de oven zodat alles goed warm is. Serveer direct.