Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kruidenlasagne uit de 15e eeuw met Bloemkool in mosterdsaus uit de 19e eeuw

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
3387 Kruidenlasagne Uit De 15E Eeuw Met Bloemkool In Mosterdsaus Uit 19E Eeuw

Ingrediënten

In de box

  • 1 pak(ken) Lasagnevellen (vers)
  • 2 stuk(s) Kruidnagel
  • 250 g Fiori Taleggio kaas
  • 1 mespunt Saffraan
  • 1 stuk(s) Bloemkool
  • 1 el Dragon
  • 2 el Verse peterselie
  • 2 stuk(s) Lente-ui
  • 2 stuk(s) Eieren

In Huis

  • 1 mespunt Kaneel
  • 1 mespunt Suiker
  • 1 mespunt Gemberpoeder
  • 3 dl Zonnebloemolie
  • 1 el Mosterd
  • 1 el Witte wijnazijn
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng in een grote pan een laagje gezouten water aan de kook voor de bloemkool.
  2. 2. Zet een pannetje water op en kook de lasagnevellen 3 min voor. Giet en spoel de lasagne met koud water af om te voorkomen dat het gaat plakken.
  3. 3. Vijzel de kruidnagels fijn. Snij de kaas in kleine stukjes. Doe in een mengkom met de kruidnagel, mespuntje saffraan, een mespuntje kaneel, een mespuntje suiker, eventueel een mespuntje gemberpoeder (als je dat toevallig hebt) en peper en zout. Schud goed om.
  4. 4. Vet een kleine ovenschaal in met wat olie. Bedek de bodem met een laag lasagne vellen. Verdeel 1/3 van de kaas erover. Leg hier vervolgens weer een laag lasagne op en daarna de rest van de kaas. Zet in de oven voor 10 min tot mooi bruin, eventueel nog een paar minuten onder de gril.
  5. 5. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook vanaf het moment dat het water kookt in 5 min knapperige beetgaar. Giet de bloemkool af en spoel koud af.
  6. 6. Snipper de dragon en de peterselie fijn en snij de lente-ui in ringetjes.
  7. 7. Maak een mayonaise sausje. Klop één ei en één eigeel los. Zet de staafmixer erin en voeg de zonnebloemolie straalsgewijs toe. Mix totdat je een gebonden mayonaise hebt, deze mag best een beetje dun zijn. Breng op smaak met peper en zout en voeg mosterd, azijn, de groene kruiden en de helft van de lente-ui toe.
  8. 8. Meng de bloemkool met enkele eetlepels mayonaise en garneer met de rest van de lente ui. Serveer lauwwarm bij de warme lasagne.
  9. <br>Let op: Je hebt vaker lente-ui, peterselie, saffraan, kruidnagel en eieren nodig deze week.