Krokante RIP ‘kip’burger met gekaramelliseerde witlof en winterpostelein-mosterd puree
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 900 gram Doré kruimige aardappels
- 500 gram wortelpeterselie
- 4 stronkje witlof
- 1 zakje winterpostelein
- 2 stengels bleekselderij
- 0.5 bakje vegan roomkaas
- 4 stuks RIP 'kip' burger (vegan)
In Huis
- 1 klont vegan boter
- 4 tl balsamicoazijn
- 2 el mosterd
- olie om te bakken
Recept stappen
- Schil en snij de aardappels en wortelpeterselie in gelijke stukken. Zet op in een laagje water met zout en kook gaar in ca. 15 minuten.
- Verwijder alleen het uiterste kontje van de witlof en halveer in de lengte. Bak in een flinke klont hete vegan boter in een afdekbare koekenpan tot een beetje bruin op het snijvlak. Voeg de balsamico toe en roer door de boter. Dek af en laat in ca. 10 minuten zachtjes gaar smoren en karamelliseren. In principe wordt het vanzelf nat genoeg, maar zo niet, voeg dan een eetlepel water toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Was de postelein m.b.v. een slacentrifuge. Hak grof en hou apart. Snij de bleekselderijstengels in dunne plakjes.
- Giet de aardappel en wortelpeterselie af, bewaar wat kookvocht. Stamp tot een smeuïge puree met de vegan roomkaas en wat kookvocht. Breng op smaak met zout, peper en de mosterd. Zet op een zacht vuurtje, schep de postelein en bleekselderij erdoorheen en laat de postelein slinken.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de RIP ‘kip’burger 3-4 minuten per kant. Snij in reepjes.
- Serveer de RIP kipreepjes met de postelein-mosterd puree en gekaramelliseerde witlof.