Krokante RIP ‘kip’burger, linzen met knoflook-vinaigrette, ei, ovengroenten en roodlof
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 gram oranje bataat
- 300 gram wortelpeterselie
- 200 gram peen
- 200 gram groene linzen
- 4 stuks eieren
- 2 stronkje roodlof
- 2 stuks little gem
- 4 stuks RIP kipburger (vega)
- 3 el peterselie
- 2 el bieslook
In Huis
- olie om te bakken
- 1 teen knoflook
- 0.5 tl zout
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 el witte wijnazijn
- 1 tl mosterd
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Schil de bataat, wortelpeterselie en peen. Snij in blokjes van ca. 1-2 cm. Meng in een mengkom met olie, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20-25 minuten in de oven.
- Spoel de linzen af en zet op in ruim water met zout. Kook zachtjes in 20-25 minuten gaar.
- Kook de eitjes zoals gewenst. Wij adviseren ca. 7 minuten koken voor een medium gekookt eitje.
- Maak de knoflook-vinaigrette. Pers de knoflook in een schaaltje. Druk de aangegeven hoeveelheid zout er met een lepeltje door. Meng de olijfolie extra vierge, witte wijnazijn en mosterd erdoor. Breng op smaak met peper.
- Verwijder het hart van de roodlof en little gem. Snij in reepjes. Maak aan met een goede scheut olijfolie extra vierge.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de RIP kipburger 3-4 minuten per kant. Snij in reepjes.
- Giet de linzen af. Hak de kruiden fijn (incl. dunne steeltjes). Meng door de linzen samen met de knoflook-vinaigrette. Schep de ovengroenten erdoor.
- Pel de eitjes en halveer.
- Serveer de aangemaakte groenten-linzenmix met RIP kipreepjes, eitjes, little gem en roodlof.