Kritharaki (orzo) met courgette, rucola, tomaatjes, olijven en feta
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks rode ui
- 1 stuks rode peper
- 400 gram orzo
- 1 bakje zwarte olijven
- 100 gram rucola
- 2 stuks courgette
- 400 gram snoeptomaatjes
- 100 gram feta
In Huis
- 1 liter kokend water
- 2 blokjes (voor 500 ml) groentebouillon
- olie om te bakken
- 3 teentjes knoflook
- 2 tl tijm (gedroogd)
- 2 tl oregano (gedroogd)
- scheutje/kneepje witte wijn of citroensap
- scheut olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Bereid de bouillon voor.
- Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snipper de rode ui en fruit zachtjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (of laat zitten als je van extra pittig houdt) en snij in halve ringetjes, voeg toe. Hak de knoflook fijn, voeg toe. Bestrooi met de tijm en oregano.
- Voeg de orzo toe en schep om. Voeg een scheutje witte wijn of kneepje citroensap toe. Voeg zoveel bouillon toe dat het net onder staat, dek af en zet het vuur zacht. Voeg steeds een schep bouillon toe als het dreigt droog te koken. De orzo heeft ca. 10 minuten nodig om gaar te worden. De bouillon hoeft niet op en het geheel mag een beetje nat en smeuïg blijven.
- Halveer de olijven. Hak de rucola grof.
- Snij de courgette in dunne kwart maantjes. Verwarm olie in een koekenpan en bak ca. 5 minuten op hoog vuur. Bak de tomaatjes in zijn geheel de laatste paar minuten mee tot ze wat zachter worden. Voeg op het laatst de olijven erbij, warm kort mee en breng op smaak met peper en zout.
- Roer, als de orzo beetgaar is, de rucola erdoorheen (bewaar een plukje ter garnering). Breng op smaak met peper, zout en wat olijfolie extra vierge. Roer de courgette, tomaatjes en olijven er voorzichtig doorheen. Brokkel de feta erover en serveer met nog een plukje rucola.