Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kritharaki (orzo) met courgette, aubergine rucola, tomaatjes, olijven en feta

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Kritharaki (orzo) met courgette, olijven en feta | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks rode ui
  • 400 gram orzo
  • 1 bakje zwarte olijven
  • 60 gram rucola
  • 1 stuks aubergine
  • 1 stuks courgette
  • 250 gram cherrrytomaatjes
  • 100 gram feta

In Huis

  • 1 liter kokend water
  • 2 blokjes (à 500 ml) groentebouillon
  • olie om te bakken
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tl tijm (gedroogd)
  • 2 tl oregano (gedroogd)
  • scheutje/kneepje witte wijn of citroensap
  • scheut olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Bereid de bouillon voor.
  2. Verwarm olie in een afdekbare wok of hapjespan. Snipper de rode ui en fruit zachtjes. Hak de knoflook fijn, voeg toe. Bestrooi met de tijm en oregano.
  3. Voeg de orzo toe en schep om. Voeg een scheutje witte wijn of kneepje citroensap toe. Voeg zoveel bouillon toe dat het net onder staat, dek af en zet het vuur zacht. Voeg steeds een schep bouillon toe als het dreigt droog te koken. De orzo heeft ca. 10 minuten nodig om gaar te worden. De bouillon hoeft niet op en het geheel mag een beetje nat en smeuïg blijven.
  4. Halveer de olijven.
  5. Snij de aubergine in dunne kwart maantjes. Verwarm olie in een koekenpan en bak ca. 5 minuten op hoog vuur. Snij intussen de courgette iets grover dan de aubergine en bak nog ca. 5 minuten mee. Bak als de aubergine goed gaar is de tomaatjes in het geheel nog een paar minuutjes mee tot ze wat zachter worden. Voeg op het laatst de olijven toe, warm kort mee en breng op smaak met peper en zout.
  6. Roer, als de orzo beetgaar is, de rucola er doorheen (bewaar een plukje ter garnering). Breng op smaak met peper, zout en wat olijfolie extra vierge. Schep de courgette, aubergine, tomaatjes en olijven er voorzichtig doorheen. Brokkel de feta erover en serveer met een plukje rucola.