Krieltjessalade met zomergroenten, cashewdressing en broadbeans
Vegan, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 100 gram cashewnotenstukjes
- 600 gram krieltjes
- 1 stuks komkommer
- 400 gram tomaatjes
- 1 stronkjes witlof
- 1 stuks courgette
- 15 gram dille
- 100 gram jonge sla
- 100 gram broadbeans
In Huis
- olie om te bakken
- 1 teentje knoflook
- 120 ml water
- 2 el citroensap (mag uit een flesje)
- 2 el vegan mayonaise
- 2 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Week de cashewnotenstukjes in een bakje met water.
- Halveer de krieltjes (laat kleintjes heel). Zet op in een laagje gezouten water. Kook gaar in 6-8 minuten vanaf dat het water kookt. Giet af en laat even droogstomen.
- Snij de komkommer in dunne kwart maantjes. Halveer de tomaatjes. Verwijder het kontje en hart van de witlof.
- Snij de courgette in halve maantjes van ca. 1 cm dik. Verwarm olie in een koekenpan en bak op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin en gaar (zie tip). Breng op smaak met zout en peper.
- Hak de dille en knoflook grof. Mix de dille, knoflook, uitgelekte cashewnoten, water, citroensap, vegan mayo en olijfolie extra vierge in het bakje van de staafmixer tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng eerst de krieltjes en courgette door de dressing en vervolgens de komkommer, tomaatjes, witlof en sla. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de broadbeans en serveer.
- Hou je meer van warme groenten? Bak dan de helft van de tomaatjes op het laatst even mee met de courgette.