Krieltjessalade met warmgerookte zalm, zomerpostelein en gekleurde tomaatjes
Vis, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram krieltjes
- 10 gram bieslook
- 1 stuks komkommer
- 400 gram gekleurde tomaatjes
- 2 pakjes warmgerookte zalm
- 1 stuks courgette
- 2 kropje roodlof
- 200 gram zomerpostelein
In Huis
- 2 el rode wijnazijn
- 1 el mosterd
- 1 tl honing
- 4 el olijfolie extra vierge
- 1 teentje knoflook
- olie om te bakken
- kneepje citroensap (mag uit een flesje)
Recept stappen
- Haal de zalm uit de koeling om op kamertemperatuur te laten komen.
- Halveer de krieltjes (laat kleintjes heel). Zet op in een laagje gezouten water. Kook gaar in ca. 6 minuten vanaf dat het water kookt. Giet af en laat even droogstomen.
- Maak in een grote slakom een vinaigrette van de rode wijnazijn, mosterd, honing en olijfolie extra vierge. Pers de knoflook erbij en breng op smaak met zout en peper. Knip de bieslook erbij.
- Schil en snij de komkommer in dunne halve maantjes. Halveer de tomaatjes en meng door de vinaigrette.
- Is de zalm nog wat koud? Warm dan (in de verpakking) even op in een bak met warm water. Het hoeft alleen op kamertemperatuur te komen. Verwijder de huid en pluk de zalm.
- Snij de courgette in halve maantjes van 1 cm dik. Verwarm olie in een koekenpan en bak op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng de krieltjes en courgette goed door de vinaigrette.
- Verwijder het kontje en hart van de roodlof en snij in reepjes. Haal de blaadjes (incl. dunne steeltjes) van de zomerpostelein (de dikke stelen zijn in een salade niet lekker). Was indien nodig m.b.v. een slacentrifuge. Meng vlak voor het serveren door de salade. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
- Verdeel de zalm over de salade en serveer.