Krieltjessalade met warmgerookte zalm en zomerse groenten
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 pakje warmgerookte zalm
- 500 gram krieltjes
- 1 bosje dille
- 1 stuks courgette
- 1 stuks komkommer
- 400 gram tomaatjes
- 2 stronkje witlof
- 100 gram jonge sla
In Huis
- 3 el mayonaise
- 2 tl mosterd
- 4 el olijfolie extra vierge
- 3 el rode wijnazijn
- olie om te bakken
Recept stappen
- Haal de zalm uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen.
- Halveer de krieltjes (laat kleintjes heel). Zet op in een laagje water met zout. Kook gaar in 6-8 minuten vanaf dat het water kookt. Giet af en laat even droogstomen.
- Maak in een grote slakom een dressing van de mayo, mosterd, olijfolie extra vierge en de rode wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Hak de dille fijn en voeg toe.
- Snij de courgette in halve maantjes van ca. 1 cm dik. Verwarm olie in een koekenpan en bak op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper en meng met de krieltjes door de dressing.
- Is de zalm nog wat koud? Warm dan (in de verpakking) even op in een bak met warm water. Het hoeft alleen op kamertemperatuur te komen. Verwijder de huid en pluk de zalm.
- Snij de komkommer in dunne kwart maantjes. Halveer de tomaatjes (zie tip). Verwijder het kontje en hart van de witlof, snij in ringen. Meng de komkommer, tomaatjes, witlof en sla door de dressing. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de zalm over de salade en serveer.
- Hou je meer van warme groenten? Bak dan de helft van de tomaatjes op het laatst even mee met de courgette.