Krieltjessalade met Friese geitenkaas, zomerse groenten en broadbeans
Vegetarisch
Ingrediënten
In de box
- 500 gram krieltjes
- 4 el olie uit het bakje van geitenkaas
- 1 bosje dille
- 1 stuks courgette
- 1 stuks komkommer
- 400 gram tomaatjes
- 2 stronkjes witlof
- 100 gram jonge sla
- 1.5 bakje geitenkaasblokjes met bieslook
- 100 gram broadbeans
In Huis
- 3 el mayonaise
- 2 tl mosterd
- 2 el rode wijnazijn
- olie om te bakken
Recept stappen
- Halveer de krieltjes (laat kleintjes heel). Zet op in een laagje water met zout. Kook gaar in 6-8 minuten vanaf dat het water kookt. Giet af en laat even droogstomen.
- Maak in een grote slakom een dressing van de mayo, mosterd, rode wijnazijn en olie uit het bakje van de geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout. Hak de dille fijn en voeg toe.
- Snij de courgette in halve maantjes van ca. 1 cm dik. Verwarm olie in een koekenpan en bak op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper en meng met de krieltjes door de dressing.
- Snij de komkommer in dunne halve maantjes. Halveer de tomaatjes (zie tip). Verwijder het kontje en hart van de witlof, snij in ringen. Meng de komkommer, tomaatjes, witlof en sla goed door de dressing. Breng op smaak met zout en peper.
- Strooi de blokjes geitenkaas en broadbeans over de salade en serveer.
- Hou je meer van warme groenten? Bak dan de helft van de tomaatjes op het laatst even mee met de courgette.