Koreaanse Bulgogi van varkensoester met sperziebonen
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Varkensoester
- 2 stuk(s) Lente-ui
- 3 cm Gember
- 2 stuk(s) Sjalot
- 1 el Hottie Sambal (Paprika Laos)
- 600 g Sperziebonen
In Huis
- 2 teen Knoflook
- 80 ml Sojasaus
- 60 ml Mirin (Japanse rijstwijn)
- 2 el Lichtbruine basterdsuiker
- 2 el Sesamolie
- 350 g Rijst
- om te bakken Plantaardige olie
- naar smaak Sesamzaad
Recept stappen
- Snijd de varkensoesters in dunne reepjes.
- Snijd de lente-ui in ringetjes en schil en rasp de gember.
- Snijd de sjalot in dunne halve ringen en pers de knoflook.
- Meng de sojasaus, mirin, basterdsuiker, sambal, gember, knoflook en sesamolie.
- Voeg daarna de varkensoesters en de sjalot toe en schep goed om.
- Dek af en laat het zo lang mogelijk marineren in de koelkast. Minimaal 1 uur, maar liefst nog wat langer.
- Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
- Haal de sperziebonen af.
- Kook de sperziebonen met wat zout in 5 min. beetgaar. Spoel ze sperziebonen in een vergiet onder koud stromend water af om nagaren te voorkomen.
- Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag.
- Haal de varkensoesters uit de marinade en laat deze goed uitlekken. Bewaar de marinade.
- Bak het varkensoesters op middelhoog vuur in een beetje olie bruin en gaar in ca. 5 minuten.
- Schep er nog wat marinade over en laat even meekoken zodat je een sticky saus krijgt.
- Bestrooi de varkensoesters met het sesamzaad en de lente-ui.
- Serveer de varkensoesters met de rijst en de sperziebonen.
- <br>Let op: de bereidingstijd is 30 min plus en 1 uur marineren!