Koolviskoekjes met yacon-wortelsalade en gebakken aardappelen
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 g Aardappelen
- 1 stuk(s) Ui
- 3 takje(s) Dille
- 4 takje(s) Bladpeterselie
- 400 g Koolvis
- 1 stuk(s) Yaconwortel
- 3 stuk(s) Wortel
- 2 takje(s) Koriander
In Huis
- 100 g Tarwemeel
- 1 stuk(s) Eieren
- 2 el Gesmolten boter
- 5 el Zonnebloemolie
- 1 el Limoensap
- 1 tl Mosterd
- 1 snufje(s) Cayennepeper
- naar smaak Zout
- naar smaak Peper
Recept stappen
- 1. Kook de aardappels net aan gaar in water met wat zout in ca. 15 minuten. Pel ze en snij in plakken.
- 2. Verwarm de oven tot 160 °C.
- 3. Snipper de ui, hak de dille en peterselie.
- 4. Snij de vis in blokjes van 2 cm.
- 5. Doe de ui en de vis in de keukenmachine en draai tot kleine stukjes.
- 6. Voeg dille, peterselie, tarwebloem, ei en gesmolten roomboter toe en draai tot een fijne structuur.
- 7. Breng op smaak met zout en peper.
- 8. Vet een muffinvorm met kleine gaatjes met een doorsnede van ca. 4 cm goed in met de plantaardige olie.
- 9. Vul de vormpjes met het vismengsel met behulp van een lepel.
- 10. Bak de muffins ongeveer 30 minuten in het midden van de oven totdat de koekjes goudbruin en gaar zijn.
- 11. Verhit 1 eetlepel van de olie in een koekenpan en bak hierin de aardappels om en om goudbruin.
- 12. Maak in de tussentijd de salade. Snij de yacon en wortel in lucifertjes.
- 13. Meng een dressing van het limoensap, 2/3 van de zonnebloemolie, mosterd en de cayennepeper. Schep door de wortel en yacon.
- 14. Bestrooi met wat korianderblad.
- 15. Serveer met de viskoekjes en de gebakken aardappelen.