Koolsalade met dilledressing, gerookte forel en meergranen desembrood
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram witte kool
- 4 plakken meergranen desembrood
- 1 stuks ui
- 4 filets gerookte forel
In Huis
- 6 takjes dille
- naar smaak mayonaise
- 1 el slagroom
- 1 el mosterd
- olie om in te bakken
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op180 graden.
- Snij de kool heel fijn m.b.v. een mandoline of een scherp mes. Breng een pan met water met wat zout aan de kook en blancheer de kool 1 minuut. Spoel af onder koud water en laat goed uitlekken.
- Bak het brood af in 8-10 minuten.
- Snipper de ui heel fijn en hak de dille. Meng een dressing van de mayonaise, slagroom, mosterd, ui en dille. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de dressing door de kool. Breek de forelfilets in stukken en verdeel over de kool.
- Serveer de salade met het brood.
- Ook lekker als voor-of lunchgerecht.