Koolsalade met dilledressing, gerookte forel en gebakken aardappels
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 g Aardappelen
- 400 g Witte kool
- 1 stuk(s) Sjalot
- 4 stuk(s) Gerookte forel
In Huis
- 100 g Groene kool
- 6 takje(s) Dille
- 1 el Slagroom
- Mayonaise
- 1 el Mosterd
- 1 el Plantaardige olie
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Schil de aardappelen en kook in water met wat zout beetgaar in ongeveer 15 minuten.
- 2. Snij de twee soorten kool heel fijn m.b.v. een mandoline of een scherp mes.
- 3. Breng een pan met water met wat zout aan de kook en blancheer de kool 1 minuut. Spoel af onder koud water en laat goed uitlekken.
- 4. Snipper het sjalotje heel fijn en hak de dille.
- 5. Meng een dressing van de mayonaise, slagroom, mosterd, sjalotjes en dille. Breng op smaak met zout en peper.
- 6. Schep de dressing door de kool.
- 7. Breek de forelfilets in stukken en verdeel over de kool.
- 8. Giet de aardappels af en laat een beetje afkoelen. Snij in plakken.
- 9. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappels om en om goudbruin in ongeveer 10 minuten. Serveer bij de salade.