Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Koolsalade met dilledressing, gerookte forel en gebakken aardappels

Vis

  • Totale tijd minuten
Tartaar speciaal met champignons, broccoli en rijst | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 500 g Aardappelen
  • 400 g Witte kool
  • 1 stuk(s) Sjalot
  • 4 stuk(s) Gerookte forel

In Huis

  • 100 g Groene kool
  • 6 takje(s) Dille
  • 1 el Slagroom
  • Mayonaise
  • 1 el Mosterd
  • 1 el Plantaardige olie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de aardappelen en kook in water met wat zout beetgaar in ongeveer 15 minuten.
  2. 2. Snij de twee soorten kool heel fijn m.b.v. een mandoline of een scherp mes.
  3. 3. Breng een pan met water met wat zout aan de kook en blancheer de kool 1 minuut. Spoel af onder koud water en laat goed uitlekken.
  4. 4. Snipper het sjalotje heel fijn en hak de dille.
  5. 5. Meng een dressing van de mayonaise, slagroom, mosterd, sjalotjes en dille. Breng op smaak met zout en peper.
  6. 6. Schep de dressing door de kool.
  7. 7. Breek de forelfilets in stukken en verdeel over de kool.
  8. 8. Giet de aardappels af en laat een beetje afkoelen. Snij in plakken.
  9. 9. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappels om en om goudbruin in ongeveer 10 minuten. Serveer bij de salade.