Koolsalade met dilledressing, gerookte forel en gebakken aardappels
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 g aardappelen
- 400 g witte kool
- 100 g groene kool
- 1 stuk(s) sjalot
- 6 takje(s) dille
- 1 el slagroom
- 4 stuk(s) gerookte forel
In Huis
- 2 el Mayonaise
- 1 el Mosterd
- 2 el Plantaardige olie
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Schil de aardappelen en kook in water met wat zout beetgaar in ongeveer 15 minuten.
- Snijd de twee soorten kool heel fijn m.b.v. een mandoline of een scherp mes.
- Breng een pan met water met wat zout aan de kook en blancheer de kool 1 minuut. Spoel af onder koud water en laat goed uitlekken.
- Snipper het sjalotje heel fijn en hak de dille.Meng een dressing van de mayonaise, slagroom, mosterd, sjalotjes en dille. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de dressing door de kool. Breek de forelfilets in stukken en verdeel over de kool.
- Giet de aardappels af en laat een beetje afkoelen. Snijd in plakken.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappels om en om goudbruin in ongeveer 10 minuten. Serveer bij de salade.