Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Koolrolletjes gevuld met rijst en linzen met pindasaus

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Wk 51 koolrolletjes met rijst linzen en pindasaus FP

Ingrediënten

In de box

  • 8 spitskoolbladeren
  • 1 ui
  • 2 lente-ui
  • 200 gram fijngesneden spitskool
  • 200 gram pindaboemboe
  • 2 el koriander

In Huis

  • 100 gram witte rijst
  • 200 gram rode linzen
  • 300 ml water
  • 1 el plantaardige olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0.5 tl pimentpoeder
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 100 graden °C. Doe de linzen en de rijst samen in een pan met voldoende gezouten water en kook gaar in 10-12 minuten.
  2. Breng een grote pan met een laagje gezouten water aan de kook. Snij met een puntig mes een kegelvormig stuk uit de bodem van de kool zodat je voorzichtig 2 koolbladen per persoon los kan trekken. Kook de bladeren kort (ca 2 min) in het kokend water totdat ze zacht en vouwbaar zijn. Laat uitlekken op een schone theedoek.
  3. Snipper intussen de ui en pers de knoflook. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook 5 min op zacht vuur totdat de ui glazig en zacht is - bestrooi met zout. Snij de lente-ui en overige spitskool (200 g bij 4p) ragfijn. Roer bij de ui, samen met de specerijen en bak even mee.
  4. Hak de koriander grof. Meng de koriander, gare (afgegoten) linzen en rijst met het ui-mengsel tot een vulling. Bewaar wat koriander om te garneren. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Leg een koolblad voor je met de holle kant naar boven. Snij het dikste gedeelte van de middennerf weg. Schep wat vulling op het niet ingesneden deel van het koolblad en rol een stukje op. Sla de ingesneden zijkanten over de vulling en rol verder op totdat je een mooi pakketje hebt. Maak zo 2 rolletjes pp.
  6. Vet een ovenschaal in. Leg de pakketjes met de naad naar beneden in een ovenschaal en hou warm in de oven.
  7. Zet intussen een steelpannetje op met de pindasaus en voeg 100 ml water per 100 gram pindaboemboe toe. Warm al roerend langzaam op tot een gladde pindasaus. Voeg nog wat water toe als de saus te dik wordt. Bartje Boemboe zegt altijd: hou de pindasaus goed dun, zo hoort het!
  8. Schenk over de koolrolletjes. Garneer met wat korianderblad en serveer.
  9. In het specerijenbakje (met stip) zit: 1/2 tl pimentpoeder en 1 tl paprikapoeder.