Koolrabisoep met venkel-peer salade en rogge vloerbrood
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram koolrabi
- 1 stuks ui
- 1 stuks venkel
- 2 stuks conference peer
- 100 gram rucola
- 1 stuks rogge vloerbrood
In Huis
- olie om te bakken
- 1 tl marjoraan (of oregano)
- 800 ml koken water
- 2 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
- 4 el olijfolie extra vierge
- 1 el dijonmosterd
- 1 el citroensap (mag uit flesje) (of witte wijnazijn)
Recept stappen
- Schil de koolrabi en snij in blokjes van ca.3 cm.
- Snipper de ui en fruit deze in wat olie samen met de blokjes koolrabi en de marjoraan (of oregano als je dat niet in huis hebt).
- Voeg het kokend water toe met het bouillonblokje en kook gaar in circa 15 minuten.
- Maak in een slakom een dressing van olijfolie extra vierge, mosterd, honing, citroensap, peper en zout.
- Verwijder het loof en kontje van de venkel. Halveer en snij in dunne plakjes.
- Snij de peer in kwarten, verwijder de klokhuizen en snij in stukjes.
- Meng de venkel, peer en rucola door de dressing.
- Check of de koolrabi goed gaar is en zet dan de staafmixer erin om er een romige soep van te maken. Als het te dik is voeg je nog wat water toe. Breng op smaak met peper en zout en eventueel wat olijfolie.
- Serveer de soep met de salade en het vloerbrood.