Koolrabisoep met harissa gehaktballetjes
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 koolrabi's
- 400 gram kalfsgehakt
- 1 desembol meergranen
- 1 ei
In Huis
- 1 ui
- 1 aardappel
- 1 el olijfolie (extra vierge)
- 1 liter groentebouillon
- 250 ml melk
- 4 el paneermeel (optioneel)
- 2 el harissa
Recept stappen
- Snipper de ui.
- Schil de koolrabi en aardappel en snij in stukken.
- Verhit olie in een grote pan en bak hierin de ui zachtjes aan. Voeg de koolrabi en aardappel toe en bak zachtjes 5 minuten.
- Voeg dan de bouillon en melk toe en laat 10 min zachtjes koken.
- Verwarm de oven voor op 200° voor de desembol.
- Maak in de tussentijd de gehaktballetjes. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, harissa en voldoende zout en peper. Draai er ongeveer 20 kleine soepballetjes van.
- Pureer de groenten in de bouillon met een staafmixer fijn en zet terug op het vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en laat deze in 5 tot 10 min gaar worden in de soep. Als ze boven komen drijven zijn ze gaar.
- Bak het brood af in 10 minuten.
- Serveer de soep met brood.