Koolrabisoep met brood
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks gele ui
- 2 stuks koolrabi
- 300 gram krieltjes
- 4 stuks puntige bruine broodjes
- 0.5 bakje geitenkaasblokjes met bieslook
In Huis
- olie om te bakken
- 1.5 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
- 700 ml water
- 60 gram amandelschaafsel
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de waterkoker aan voor de soep.
- Snipper de ui. Verhit olie in een soeppannetje en fruit zachtjes. Voeg wat zout toe. Snij het blad van de koolrabi grof. Schil de koolrabiknol. Snij de koolrabi en krieltjes in blokjes. Bak de blokjes en het blad even mee. Voeg het bouillonblokje en kokende water toe en kook in ca. 10 minuten gaar.
- Rooster het amandelschaafsel zachtjes in een droog koekenpannetje tot het begint te kleuren (hou het in de gaten). Laat afkoelen.
- Bak de broodjes 5-6 minuten in de oven.
- Pureer de soep met behulp van een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is.
- Garneer de soep met wat amandelschaafsel en geitenkaas (ca. 3 blokjes pp). Serveer met de broodjes.