Koolrabi-steaks met romige mosterdsaus en frisse radijs-witlofsalade.
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks koolrabi's
- 150 gram radijsjes
In Huis
- olie om te bakken
- 100 ml yoghurt
- 1 el grove mosterd
- 1 tl dijonmosterd
- 1 el citroensap (voor de saus, mag uit een flesje)
- 1 tl honing (voor de saus)
- 1 kneepje citroensap (voor de dressing)
- 1 el olijfolie (voor de dressing)
- 1 tl honing (voor de dressing)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Schil de koolrabi en snijd in plakken van 1 cm dik. Bestrijk de koolrabi aan beide kanten met olie en besprenkel met grof zeezout.
- Leg de plakken koolrabi op een bakplaat met bakpapier en bak 15 minuten. Draai de plakken om en bak nog 15 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn.
- Meng in een schaaltje de yoghurt, grove mosterd, dijonmosterd, citroensap en honing tot een gladde saus. Proef af op zout.
- Snijd de radijsjes in dunne plakjes en de witlof in reepjes. Meng in een kom het citroensap, olijfolie en honing tot een dressing. Voeg de radijsjes en witlof toe en hussel alles goed door elkaar.
- Serveer de koolrabi-steaks met een flinke lepel mosterdsaus en de frisse radijssalade ernaast.