Koolrabi-raapsteelsoep
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 1 stuks (ca. 200 gr) Frieslander aardappel
- 1 stuks koolrabi
- 1 bosje raapsteel
- 4 el crème fraîche
In Huis
- 800 ml water
- boter om te bakken
- 2 tl majoraan (optioneel)
- 1.5 blokje groentebouillon
Recept stappen
- Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water.
- Smelt boter in een soeppan. Snipper de ui en fruit zachtjes. Schil de aardappel en snij in kleine blokjes, voeg toe.
- Schil de koolrabi en zorg dat je aan de onderkant alle taaie delen goed verwijdert want die zijn draderig. Was en bewaar de bladeren, die gaan ook in de soep. Snij de de koolrabi in grove blokken. Voeg de blokken koolrabi (ook het blad) en majoraan toe en laat 3 minuten smoren (geen majoraan? Gebruik dan bijv. tijm of Provençaalse kruiden). Voeg het bouillonblokje en kokende water toe. Laat ca. 15 minuten zachtjes koken totdat de groenten helemaal gaar zijn.
- Verwijder intussen de modderige worteltjes van de raapsteel. Was goed, hak grof en kook de laatste paar minuten mee met de koolrabi.
- Pureer de soep m.b.v. de staafmixer of blender. Breng op smaak met peper en serveer met een lepeltje crème fraîche.