Koolrabi allemansvriendsoepje
Vegetarisch, Voorgerecht, Lunch
- Kooktijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks koolrabi (met loof)
- 200 gram aardappels
In Huis
- 1 stuks sjalot
- olie om te bakken
- 1 tl kerriepoeder
- 2 tenen knoflook
- 800 ml kokend water
- 200 ml melk
- 2 blokjes groentenbouillon
Recept stappen
- Snipper de sjalot. Verhit wat olie in een soeppan en fruit de sjalot. Voeg de kerriepoeder toe als de sjalot wat glazig is.
- Hak de knoflook grof en voeg toe en bak rustig verder.
- Schil de koolrabi, het draderige deel aan de onderkant extra goed. Bewaar het loof als dat er goed uitziet. Snij koolrabi in blokken en het blad en de stengels grof. Schil en snij de aardappel in stukken. Voeg allemaal bij de sjalot als die glazig is, samen met het kokende water, de melk en de bouillonblokje(s). Kook in ca. 15 minuten gaar.
- Pureer met de staafmixer. Breng eventueel op smaak met een kneepje citroensap en peper.