Koolraap tagliatelle met kaassaus en een salade van roodlof, peren en winterpostelein
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 g Koolraap
- 200 ml Room
- 4 stuk(s) Roodlof
- 2 stuk(s) Peren
- 100 g Winterpostelein
- 100 g Kaas
In Huis
- 1 teentje(s) Knoflook
- 4 el Olie
- 2 tl Tijm
- 1 tl Mosterd
- 2 el Witte wijnazijn
- 2 tl Honing
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Snij van beide kanten het kontje van de knol en snij hem dan in plakken van 2 cm dik. Schil met een kaasschaaf of dunschiller (let op, vermijd een kaasschaaf die te dikke plakken maakt) de schil van elke plak. Ga dan door met schillen, waardoor je van elke plak een bergje dunne slierten maakt, die lijken op tagliatelle.
- Hak een teentje knoflook fijn.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook even aan in niet al te hete pan. Schep nu de koolraapslierten er voorzichtig doorheen en fruit even 4 minuutjes al omscheppend mee. Voeg dan de room en tijm toe en smoor de koolraap afgedekt in ca. 10 minuten zachtjes gaar.
- Maak ondertussen het slaatje van roodlof, peren en postelein. Maak in een slakom een dressing van 2 el room, 4 el olie, 2 el witte wijn azijn, 2tl honing (of een beetje suiker), 1tl mosterd, peper en zout. Snij de roodlof doormidden, verwijder het hart en snij daarna in reepjes. Snij de peren in plakjes.
- Schep na de 10 minuten (voorzichtig!) de kaas erdoor en laat de koolraap nog enkele minuten zachtjes sudderen tot de repen omhuld zijn met een dikke saus. Breng de koolraap op smaak met zout en peper en dien op met de salade.
- NB. Het maken van de tagliatelle is best een werkje, vooral als je het voor 4 personen doet en dus de hele koolraap gebruikt. Maar wij garanderen dat het de moeite waard is!