Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Koolraap-spaghetti in kaassaus

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Tosti blauwe kaas en gebakken rode ui | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 kilo Koolraap

In Huis

  • 75 g Geraspte kaas
  • 2 el Olijfolie
  • 150 ml Slagroom
  • 2 tl Tijmblaadjes
icon package

Recept stappen

  1. Maak de koolraap schoon door de knol eerst in plakken van 1-2 cm dik te snijden en die dan pas te schillen. Schaaf de plakken met een dunschiller of kaasschaaf in dunne slierten.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en schep de koolraapslierten er voorzichtig door.
  3. Voeg de room en tijm toe en smoor de koolraap afgedekt in ca. 10 minuten zachtjes gaar.
  4. Schep de kaas erdoor en laat de koolraap nog enkele minuten zachtjes sudderen tot de repen omhuld zijn met een dikke saus. Breng de koolraap op smaak met zout en peper en dien op.
  5. Lekker met een salade van radijs en meiraap, in julienne met wat citroensap en olijfolie.