Koolraap met sherry en dille
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 koolrapen
- 4 el dille
In Huis
- 25 gram boter
- 1 tl lichtbruine basterdsuiker
- 50 ml sherry
Recept stappen
- Snij de koolraap in wiggen.
- Smelt de boter in een pan met dikke bodem.
- Voeg de bruine suiker, de koolraap, dille en de sherry toe. Roer totdat de koolraap helemaal bedekt is met de boter en suiker.
- Zet het vuur zo zacht mogelijk en doe het deksel op de pan. Laat ca. 35 minuten zachtjes stoven en karamelliseren of totdat de koolraap gaar is. Dit is afhankelijk van de grootte van de stukken koolraap.
- Bestrooi met nog wat verse dille en serveer.
- Combineert goed met gebakken saucijzen of een vleesvervanger en wat eenvoudig gekookte aardappelen of aardappelpuree.