Koolraap met dille, gebakken aardappelen en schuimomelet met verse kruiden
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 g Nicola aardappelen
- 400 g Koolraap
- 6 stuk(s) Eieren
In Huis
- 2 takje(s) Dille
- 40 g Boter
- 1 tl Suiker
- 2 el Olijfolie
- 4 el Bieslook
- 2 el Koriander
- 4 el Basilicum
Recept stappen
- Schil de aardappelen en kook gaar. Laat afkoelen en snijd in plakken. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de aardappels zachtjes om en om bruin. Breng op smaak met zout.
- Schil de koolraap en snijd in hapklare stukken. Kook de koolraap in ruim water met wat zout beetgaar. Giet goed af.
- Hak de dille. Smelt de boter in een grote koekenpan. Doe er de suiker bij en de koolraap. Schep om totdat alle koolraap met boter bedekt is. Bestrooi met de dille en schep om. Houd warm.
- Bak de schuimomelet. Scheid de eieren. Hak de verse kruiden voor de omelet.
- Mix eierdooiers met room, zout, peper en de gehakte kruiden.
- Klop de eiwitten tot zachte pieken en vouw door het eigeel. Verhit wat boter in een kleine koekenpan en bak met een kwart van het mengsel 1 omelet. Klap dubbel en houd warm. Bak zo vier omeletten.
- Serveer de koolraap met de aardappeltjes en de omelet.
- Voor de koolraap: enkele takjes dille, 40 g boter, 1 tl suiker, olijfolie, peper, zout Voor de schuimomelet : 4 el bieslook, 2 el koriander, 4 el shiso of basilicum, 6 el slagroom, boter, 2 lente-uitjes