Kookoo (Perzische aardappelpannenkoek) en geroosterde bloemkool met tahinsaus
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 bloemkool
- 700 g aardappelen kruimig
- 30 g korianderblad
- 6 stuk(s) eieren
In Huis
- 50 ml olijfolie (extra vierge)
- 4 tl komijnpoeder
- naar smaak peper en zout
- 20 ml tahin
- 5 teentje(s) knoflook
- naar smaak sap van een citroen
- 1 tl koenjit
- tl saffraan
- 4 el zonnebloemolie
Recept stappen
- Begin met de bloemkool. Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snij de bloemkool in roosjes. Meng de extra vergine olijfolie, komijnpoeder en de bloemkoolroosjes goed en bestrooi met peper en zout. Bedek de ovenplaat met bakpapier en verspreid de bloemkool erover. Bak ca. 25 minuten totdat de bloemkool gaar en lichtbruin is.
- Maak in de tussentijd de tahinsaus. Wrijf 3 teentjes knoflook (bij 4 p) met wat zout fijn in een vijzel. Meng er de tahin en het citroensap naar smaak door. Verdun met een beetje water en breng op smaak met wat zout indien nodig. Serveer de bloemkool warm met de tahinsaus.
- Maak terwijl de bloemkool gaart in de oven de Kookoo. Kook de aardappels met schil in water met wat zout net aan gaar. Ze moeten nog stevig aanvoelen wanneer je er met een scherp mes in prikt. Laat een beetje afkoelen en verwijder de schil. Prak ze grof en doe in een schaal. Voeg de koriander, koenjit, saffraan, eieren, overige knoflook en zout toe en meng.
- Verhit de zonnebloemolie in een grote koekenpan. Verdeel het aardappelmengsel over de bodem en vorm er een koek van. Druk een beetje aan met de achterkant van een lepel. Bak om en om goudbruin.
- Leg op een schaal, snij in punten en serveer warm, samen met de bloemkool.
- <br>Tip: het is ook leuk en zeker gemakkelijker om er kleine pannenkoekjes van te maken.