Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Komkommer Raita

  • Totale tijd minuten
1390 Komkommer Raita

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuk(s) Komkommer
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 125 ml Bulgaarse yoghurt

In Huis

  • 2 el Munt
  • 2 el Citroensap
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Snijd de komkommers in de lengte in vieren en haal met een theelepeltje de zaadjes eruit, snijd de overgebleven smalle, lange slierten in piepkleine blokjes en leg ze in een vergiet. Strooi er behoorlijk zout over en laat een minuut of 20 staan zodat het (bittere) vocht eruit loopt.
  2. Snijd de gepelde ui in smalle, halve ringen en roer die door de yoghurt. Meng de komkommer blokjes en snipper de munt erdoor en voeg naar smaak citroensap, zout en peper toe.
  3. <br>Tip: lekker bij lamsstoof met couscous of een (linzen)curry