Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Kokoskoolraapcurry met bulgur en muntyoghurt

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Kokoskoolraapcurry met bulgur en muntyoghurt | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks sjalot
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 stuks rode peper
  • 400 gram gele peen
  • 500 gram koolraapblokjes
  • 1 bakje kokos-koolraap specerijen
  • 300 gram bulgur
  • 2 el muntblaadjes
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 50 gram kokosrasp
  • 15 gram koriander
  • 100 gram pinda's gebakken/ongezouten

In Huis

  • olie om te bakken
  • 300 ml water (voor de koolraap)
  • 1 el sojasaus
  • olijfolie extra vierge
  • kneepje citroen (mag uit een flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Snipper de sjalot. Verwarm olie in een afdekbare wok en fruit zachtjes. Snij de bleekselderij in dunne halve maantjes en fruit mee. Hak de rode peper fijn (laat de zaadjes zitten voor meer pit), voeg toe.
  2. Was en snij de peen in dunne halve maantjes. Voeg toe, samen met de koolraapblokjes en specerijen. Voeg na een minuutje roerbakken het water toe en laat in ca. 15 minuten afgedekt zachtjes gaar worden (voeg zo nodig meer water toe).
  3. Zet de bulgur op in een dubbele hoeveelheid water met zout. Breng aan de kook en laat zachtjes in 10-15 minuten droog en gaar koken (eventueel met behulp van een vlamverdeler). Giet indien nodig af.
  4. Hak de muntblaadjes fijn. Meng door de yoghurt en breng op smaak met zout en peper.
  5. Voeg de kokosrasp en sojasaus bij de koolraap en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Hak de koriander fijn. Roer met een flinke scheut olijfolie extra vierge en een kneepje citroensap door de gare bulgur. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Serveer de koolraapcurry met de bulgur, pinda’s en muntyoghurt.
  8. Goed te weten: in het specerijenbakje voor 4p zit 1 tl korianderpoeder, 2 tl kurkumapoeder, 1 tl gemberpoeder, 1/4 tl kaneel, 1/4 tl nootmuskaat. In het bakje voor 2p zit de helft.