Kokoskoolraapcurry met bulgur en muntyoghurt
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks sjalot
- 2 stengels bleekselderij
- 1 stuks rode peper
- 500 gram koolraap
- 400 gram regenboogpeen
- 1 bakje kokoskoolraap specerijen
- 300 gram bulgur
- 2 el muntblaadjes
- 1 bakje yoghurt
- 50 gram kokosrasp
- 1 bosje koriander
- 100 gram pinda's
In Huis
- olie om te bakken
- 300 ml water
- 1 el sojasaus
- olijfolie (extra vierge)
Recept stappen
- Snipper de sjalot. Verwarm olie in een afdekbare wok en fruit de zachtjes. Snij de bleekselderij in dunne plakjes en fruit mee. Hak de rode peper fijn (laat de zaadjes zitten voor meer pit), voeg toe.
- Schil de koolraap en snij in kleine blokjes van 1 cm. Schil de peen en snij in plakjes. Voeg toe, samen met de specerijen. Voeg na een minuutje roerbakken het water toe en laat in ca. 15 minuten afgedekt zachtjes gaar worden (voeg zo nodig meer water toe).
- Zet de bulgur op in een dubbele hoeveelheid water met zout. Breng aan de kook en laat zachtjes in 10-15 minuten droog en gaar koken (eventueel met behulp van een vlamverdeler).
- Hak de muntblaadjes fijn. Meng door de yoghurt en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de kokosrasp en sojasaus bij de koolraap en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Hak de koriander fijn. Roer met een scheut olijfolie extra vierge en een kneepje citroensap door de gare bulgur (giet indien nodig af). Breng op smaak met peper en zout.
- Breng de koolraap op smaak met peper en zout. Serveer met de pinda's, bulgur en muntyoghurt.
- Goed te weten: In het specerijenbakje voor 4p zit 1 tl korianderpoeder, 2 tl kurkumapoeder, 1 tl gemberpoeder, 1/4 tl kaneel, 1/4 tl nootmuskaat. In het bakje voor 2p zit de helft.